Електронен магазин за маркови парфюми и козметика

0888909614

Парфюми и козметика / Как правилно да изберем фон дьо тен ?

2203

 Фон дьо тенът скрива дребните недостатъци по лицето,като лунички,пъпчици,зачервявания и белези .Кожата  изглежда по-гладка и стегната с равномерен цвят.

Повечето фон дьо тени съдържат и защитни фактори,които предпазват от слънцето.

Фон дьо тенът
трябва да е незабелижим,а не да стои като маска върху лицето. Фон дьо тенът бива няколко вида:

    -     Течен фон дьо тен, притежава добра плътност и продължително време се задържа върху лицето. Предназначен е да прави кожата да изглежда по-гладка, да скрива пигментните петна и малките червени венички върху лицето. За суха кожа е добре да се използва фон дьо тен на маслена основа, а за мазна и смесена - без съдържание на масла
.Нанася се с пръсти, а излишното се отстранява с гъбичка. Не трябва да се мести, за да не изглежда лицето ви на петна. Добре е преди нанасянето му да се нанесе върху лицето дневен овлажняващ крем и да се изчака добре да попие в кожата.

    -      Гъстият тонален крем може идеално да маскира недостатъците на кожата. Той съдържа голямо количество различни мазнини и е много подходящ за суха кожа. Нанася се с пръсти и внимателно се размазва по цялото лице.

    -    Фон дьо тен - крем-стик, съдържа в състава си голямо количество оцветяващи вещества, маскира гънките на кожата. Подходящ е за кожа, която е с неравна структура и цвят. След нанасянето му лицето трябва задължително да се напудри.

    -     
Крем-пудра, този продукт притежава прекрасна маскираща способност, и при това след нанасянето му няма необходимост да си пудрите лицето. Подходяща е за жени, които имат разширени пори или кожата им е склонна към образуваните на бръчки. Нанася се върху лицето с гъбичка, веднага след използването на дневен крем.

    -      Тонален дневен крем - използва се само за изглаждане на кожата. препоръчва се на жени с мургава кожа, предпочитащи спортен грим. Нанася се с пръсти.

    -     
Пудра - съдържа по-малко мазнина, повече пудра. Подходяща е за мазна или смесена кожа на лицето. нанася се с гъбичка след използването на дневен крем.

За да не изпъква фон дьо тенът върху лицето ви е необходимо да изберете "правилният" цвят. При закупуването му не забравяйте, че истинският му цвят проличава при пълното му изсъхване, след 3-10мин. Най-добре е да поставите малка точка на дланта и да нанесете малко върху брадичката си, ако цветът му се слее с кожата ви - купете го. Най-добре е да купите фон дьо тен със слънчев филтър. Той ще защити кожата ви от предните природни въздействия. През лятото е необходим тонален крем с матиращ ефект, който да попива кожната мазнина.  Ако имате възможност си купете няколко вида фон дьо тен. Най- добре два оттенъка - за зимата и за лятото
.Още в един случай е необходим друг вид фон дьо тен - когато сте много изморени, е необходим крем-унификатор, той изглажда бръчките, изравнява цвета на лицето - през деня - натурален цвят, вечерта - розов.Продукти по категория


Продукти по производители
Добре е да знаете...

Начало | За нас | За парфюми и козметкa | Направи запитване