Електронен магазин за маркови парфюми и козметика

0888909614

Парфюми и козметика / Козметиката колко често да я сменяме?

1300

Както всеки продукт, така и козметичните имат срок на годност. Важно за нашето здраве и красота, е да използваме не само качествена, но и “прясна” козметика. Всеки крем за лице или ръце, дезодорант, спирала, маска, шампоан или сенки за очи има трайност, на която трябва да обърнем внимание. Правилното съхранение и употреба на тези продукти също има значение.

Какво е добре да знаем за това.
Задължително е на всяка опаковката да бъде изписан срока на годност. А от месец март 2005 година всички продукти, произведени за и във Европейския съюз, освен годност от датата на производство, се изписва и трайността след отваряне на опаковката.Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат, за да бъдете сигурни в добрите качества на козметика,която ползвате:

Не използвайте козметични продукти, които сте отворили отдавна.

Изхвърлете всички плажни масла и слънцезащитни лосиони, ако сте ги ползвали вече една година. Дори да е останало достатъчно количество от тях, не ги пазете за следващ сезон.

Освен, че са престояли отворени няколко месеца, не са били съхранявани и по подходящ начин – високата температура и влажността не са особено благоприятни фактори.

Обърнете внимание на цвета и миризмата на продукта, както и дали е хомогенна консистенцията. Ако прецените, че дори едно от тези неща не е както трябва – не го използвайте.

Съхранявайте своята козметика на места, защитени от пряка слънчева светлина и от висока или прекалено ниска температура.

Недейте да държите цялата козметика в банята – там в повечето случаи е доста влажно, което благоприятства за лесното развитие на бактерии и плесен.

При възможност предпочитайте продукти, които се предлагат в тубички, шишенца, дозатори или флакони, за сметка на кутийките. Козметиката в кутийки по-лесно може да бъде “заразена” от ползването й с пръсти.

Препоръчително е да си купувате козметични продукти в по-малки разфасовки. Така няма да стоят дълго време и да станат негодни за употреба. А от друга страна – няма да ви омръзнат и ще може по-често да ги разнообразявате.

Продуктите на алкохолна база, като дезодоранти, парфюми, лак за коса, лак за нокти – са по-дълготрайни.

С по-кратък срок на годност е козметиката на водна основа – всички кремове, лосиони, млека и шампоани.

Не разреждайте с вода продуктите на водна основа, защото така убивате антибактериалното им действие.Продукти по категория


Продукти по производители
Добре е да знаете...

Начало | За нас | За парфюми и козметкa | Направи запитване