Електронен магазин за маркови парфюми и козметика

0888909614

Парфюми и козметика / Трите стадия на аромата

1311
Всеки аромат притежава различна сила и трайност.

 Парфюмната миризма преминава през три стадия:

-  първоначален
-  основен
-  остатъчен

 Първоначалният мирис започва от момента на нанасяне до 15-тата минута. Тогава все още не се проявяват истинските качества на парфюма. Те се усещат след 15 минути и това е основният мирис.
Концентрацията на парфюмите във въздуха трябва да има предел, в противен случай миризмата става неприятна. Когато се  парфюмирате мислете и за околните.

За да не привикне обонянието ви към един и същ парфюм, можете да го смените с друг. Под влияние на топлината на тялото изпаренията на парфюма насищат с миризмата си цялата дреха. Голямо значение за правилното възприемане на парфюма имат физиологичното състояние на организма, климатичните и сезонните условия. У младите хора обонянието е развито по-добре, отколкото у възрастните.

Възприемането на миризмите през пролетта и лятото е по-добро, отколкото през есента и зимата,затова през топлите дни ни харесват по леки аромати,а през студените по-силни. Не по-малко значение има и настроението на човека. Дори и най-хубавият парфюм, ако е свързан с неприятни спомени, се възприема лошо.


Продукти по категория


Продукти по производители
Добре е да знаете...

Начало | За нас | За парфюми и козметкa | Направи запитване