Електронен магазин за маркови парфюми и козметика

0888909614

Парфюми и козметика / Коректорите за лице и очи

4398
Коректорите са специални продукти за макияж, осигоряващи ни плътно покриващ ефект. Те са с доста по плътна консистенция от фон-дьо-тена и често са в твърда форма.  Те могат да бъдат в твърда форма - капсуловани като стик наподобяващ червило или стило, течни – в тубичка или в специални опаковки с избутващ механизъм и апликатор-четчица за по прецизно нанасяне, кремообразен в кутийка, наподобяващ крем-пудра в един или повече нюанса и под формата на моливи за корекции през деня, които са лесни за използване и удобни за носене в дамска чанта.

Освен корегиращ и декориращ ефект, коректорите също като фон-дьо-тените имат в състава си много допълнителни съставки, които наред с прикриването да въздействат и върху разрешаването на проблемите. Коректорите, които са специално разработени за прикриване на тъмни кръгове под очите например имат съставки, които въздействат върху проблема, като специални контрагенти стимулиращи кръвообръщението и допълнителни билкови екстракти, които избистрят този тъмен участък. Коректорите предназначени за прикриване на пъпчици имат антибактериални и антисептични съставки, които имат лечебен ефект. По този начин освен, че прикривате проблема вие го и разрешавате.

Изборът на коректор много се доближава до начина на избор на фон-дьо-тена. Цветовата съвместимост с вашата кожа е неуспоримо задължителен момент при избора на правилният коректор, за да не се получи нежелан ефект – наред с прикриването на дребните недостатъци да се появят по тъмни или по светли петна . Изключение прави само коректорът за корекции на тъмните кръгове под очите – той трябва да бъде няколко тона по светъл за да неутрализира тъмната кожа и желателно е да е течен вариянт, ако нямате специални умения за нанасянето му. Избирайте продуктите си за макияж от една козметична линия, защото те имат взаимно-допълващо действие. Цената също не е за пренебрегване, ако търсите качество и добър ефект.
 
Съществуват и нестандартни като цвят коректори, които се изпозват за прикриване на силно зачервяване на кожата на лицето особенно в областа на бузите. По чуствителните кожи имат този проблем и тук стандартният коректор или фон-дьо-тенът не могат да осигурят необходимият прикриващ ефект. Можете да срещнете коректори в бяло или ярко зелен цвят, които са предназначени именно за проблема “червени бузи”. По-горе посочените цветове имат свойството да неутрализират червенината и успешно да заличат проблема. Нанасянето на фон-дьо-тен след тези коректори обаче е задължително, защото в противен случай рискувате да изглеждате като клоун.
 
Коректора може да се използва самостоятелно или под фон-дьо-тена. Нанасянето може да е с специална четчица за коректор, латексова гъбичка или с пръсти. Адаптирането на коректора към кожата е задължително. Никога не нанасяйте коректор след като вече сте нанесли целият макияж и сте фиксирали с пудра за да не размажете вече създаденото усещане за гладкост и кадифен завършек на кожата.


Тъй като коректорите са аналогични на фон-дьо-тените, с разликата, че са по-покривни, нанасянето на овлажняваща база под тях си остава задължително. Ако лицето ви не е овлажнено достатъчно коректорът няма да може да се разнесе и ще остане на петна.
Почистването на коректора вечер ( ако го използвате самостоятелно ) е желателно, защото в противен случай можете да получите още нежелани малки дефекти по вашата кожа като пъпчици или люспещи се сухи зони. След почистването на грима овлажнете и подхранете добре вашата кожа с помоща на нощният крем.

http://parfumi-kozmetika.com/cat-96.html


Продукти по категория


Продукти по производители
Добре е да знаете...

Начало | За нас | За парфюми и козметкa | Направи запитване